Vessan kori

Niin, siitä matosta jäi kudetta yli, ja jotain tuonne vessaan piti vielä saada siitä. Tein siis pikku korin sinne jotta saan kerättyä kaikki ponnarit ja kammat yms. hiusjutut samaan paikkaan. 

Viitisen vuotta sitten näitä virkattuja korijuttuja oli kaikkialla, mutta tämä on minun ensimmäiseni. Virkkaaminen ei oikein ole ollut omalla listallani ekana, sillä neulominen on itselleni paljon inspiroivampaa. Johtuu varmaan siitä, että opin neulomaan kunnolla vasta parikymppisenä, ja siihen asti lähinnä virkkasin. Tuli vedettyä överit!

Jos haluat tehdä samanlaisen niin tässä pikaohje:

Tarvitset trikookudejämät, vaikea arvioida määrä, mutta ei kauheasti tarvitse (kannattaa valita vähän jäykempi kude, jotta kori pysyy jämäkkänä). Lisäksi tarvitse 10 mm koukun, tai kuteeseesi sopivan.

Luo 4 ketjusilmukkaa ja yhdistä ensimmäiseen silmukkaan lenkiksi.
1. krs: virkkaa lenkkiin 10 puolipylvästä ja yhdistä.
2. krs: tee yksi ketjusilmukka, ja virkkaa sitten jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan kaksi puolipylvästä. Tuplaat silmukkamäärän. Yhdistä.
3. krs: tee yksi ketjusilmukka, ja virkkaa sitten joka toiseen silmukkaan kaksi ja joka toiseen yksi puolipylvästä.
Oma työni on tässä vaiheessa halkaisijaltaan 13 cm, joka on tähän sopiva koko. Voit jatkaa 3 krs kunnes olet tyytyväinen halkaisijaan.
4. krs: tee yksi ketjusilmukka. Jotta reunaan tulee "kulma" virkataan tämä kerros edellisen silmukan takareunaan. (katso seuraava kuva) Virkkaa kerros lisäämättä silmukoita.
Edellisen kerroksen jälkeen jatka lisäämättä silmukoita. Kun korkeus on sopiva, tee lenkki siten, että virkkaat kaksi ketjusilmukkaa ja jätät kaksi puolipylvästä väliin. Viimeisellä kierroksella virkkaa tähän lenkkiin kolme silmukkaa, jolloin siitä tulee kaareva.
Päättele.



Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit!