Vessan neulottu matto

Tämä syksy on ollut täynnä muutoksia ja yksi niistä on ollut muutto uuteen asuntoon. Uuden asunnon vessa on perus vuokra-asunnon vessa eli kaipaa siistejä tekstiilejä. Minulla on harmaa kausi meneillään, ja vaikka joku voisi sanoa ettei se erityisemmin piristä tätä sinistä vessaa, niin harmaata kuitekin ripottelen sinne. :)

Eli siis tässä viimeisin käsityöni, vessan matto trikookuteesta. Helmineuletta, koko 50cm x 75 cm.

Täytynee todeta, että tämä vessa on vähän toivoton tapaus! Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Jos halajat tehdä samalaisen niin tässä ohje:
Tarvitset parisen kiloa trikookudetta ja 7 mm puikot
Luo 39 silmukkaa.
1. kerros: 1o, 1n, *-* jatka kerroksen loppuun näin.
2. kerros: nosta ensimmäinen silmukka oikealle puikolle niin, että lanka on työn etupuolella. Nosta, kuin olisit tekemässä nurjaa silmukkaa, eli päädystä. Näin saat kauniin suoran reunan silmukoista. Jatka 1o, 1n *-* loppuun asti. Tee aina oikean silmukan päälle nurja = helmineule.
Jatka näin kunnes työ on sopivan pituinen. Muista aina nostaa kerroksen ensimmäinen silmukka, jotta reunasta tulee siisti. Lopuksi päättele ja piilota pätkät.

Oma mattoni on siis trikookudetta, sellaista vähän jäykempää tekokuituista. Trikookude on huomattavasti edullisempaa kuin ontelokude, mutta ontelokude käy tähän myös. Oma kuteeni maksoi syysmarkkinoilla 5€ ja jäi vähän yli seuraavaankin pieneen työhön. Matto on superpehmeä jalan alla ja konepestävä. <3



Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit!